Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Νεα βιβλία δημοτικού
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2007, 12:01 
Χωρίς σύνδεση
νήπιο
νήπιο

Εγγραφη: 11 Ιαν 2007, 10:31
Δημοσ.: 5
Θα ήθελα να μαθω την άποψη άλλων γονέων για τα νέα βιβλία στο δημοτικό.
Κυρίως για μαθήματα όπως Φυσική, Γεωγραφία και Ιστορία.
Έχω την εντύπωση ότι είναι φτιαγμένα για να σε αναγκάζουν να πάρεις το βοήθημα-γιατι χωρίς αυτό δεν μπορείς να βοηθήσεις σε απορίες τα παιδιά.

_________________
KAT


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιαν 2007, 11:36 
Χωρίς σύνδεση
παιδάκι
παιδάκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 26 Ιουν 2006, 12:02
Δημοσ.: 13
Αγαπητή φίλη,
Έχεις απόλυτο δίκιο! Τα καινούρια βιβλία του Δημοτικού και συγκεκριμένα των μαθηματικών, δεν είναι φτιαγμένα για τα παιδιά αλλά για τους γονείς τους! Πωλήτρια, μάλιστα, γνωστού βιβλιοπωλείου στη Γλυφάδα, ισχυρίζεται, και δεν εχω λόγο να μην την πιστέψω, ότι το βιβλίο μαθηματικών της Τετάρτης Δημοτικού έχει τον ίδιο συγγραφέα με το βοήθημα των μαθηματικών για την ίδια τάξη!! Θα μου πείτε, τώρα, και που το περίεργο; Καλύτερα!! Γιατί σου λύνει τις απορίες ο ίδιος ο συγγραφέας που είναι ο πλέον αρμόδιος!
Και γιατί παρακαλώ, απαντώ εγώ, να μην δίνει μερικά tips μέσα στο ίδιο το βιβλίο του Υπουργείου; Για να δίνουμε εξτρα 15 ευρώ για να λύσουμε τους γρίφους τους αγοράζοντας το βοήθημα; Ή μήπως για να φωνάζουμε βοήθεια στο σπίτι και να την πληρώνουμε αδρά; Ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε. Απλά [color=darkblue]αναγκασμένοι[/color] είμαστε!

Και πολυ σωστά αναφέρεις φίλη του Junior, και τα υπόλοιπα βιβλία γεωγραφίας, Φυσικής, θρησκευτικών, ιστορίας, Γλώσσας ακόμα και Μελέτης Περιβάλλοντος! έχουν τόσο όγκο πληροφοριών που είναι αδύνατον να αφομοιωθούν από τα παιδιά.
Και επιτέλους έλεος! Έχουν και εξωσχολικές δραστηριότητες! Που να τα προλάβουν όλα!

Η παιδεία μας πάντα ήταν υποβαθμισμένη. Α :shock: πόδειξη ότι τα σχολεία φέτος άρχισαν τον Νοέμβριο λόγων καταλήψεων και απεργιών.
Και το αν υπάρχουν καλοί μαθητές αυτό έγκειται στην υπερπροσπάθεια των γονέων τους και στους ελάχιστα υπεύθυνους και σωστά καταρτισμένους "επαγγελματίες" εκπαιδευτικούς.

Καλή συνέχεια σε όλους μας! :shock:


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: βιβλία δημοτικού
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιαν 2007, 12:57 
Χωρίς σύνδεση
νήπιο
νήπιο

Εγγραφη: 11 Ιαν 2007, 10:31
Δημοσ.: 5
Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει οι γονείς -μέσα από τους συλλόγους γονέων ή οπως αλλιώς μπορούν- να επισημάνουν στο Υπουργείο Παιδείας 1. ότι τα βιβλία δεν είναι λειτουργικά
2. ότι τα βιβλία δεν μπορεί να είναι γραμμένα έτσι ώστε να χρειάζεται ο γονιός να "επαναλάβει" τις τάξεις του δημοτικού για άλλη μιά ή περισσότερες φορές- ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του....
3. ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για δωρεάν παιδεία όταν οθκ ολίγα παιδιά δημοτικού έχουν πρόσθετη βοήθεια στο σπίτι από δάσκαλο
4. ότι η αναβάθμιση της παιδείας ξεκινά από το δημοτικό για να φτάσει στην εισαγωγή στα ΑΕΙ-διαφορετικά δημιουργούμε αναλφάβητους πτυχιούχους με δικαίωμα στην ανεργία....
Επιτέλους θα πρέπει και οι γονείς να έχουν λόγο στα όσα γίνονται για τα παιδιά τους...ερήμην τους.

_________________
KAT


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Ιαν 2007, 14:56 
Χωρίς σύνδεση
παιδάκι
παιδάκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 26 Ιουν 2006, 12:02
Δημοσ.: 13
Εχεις απόλυτο δίκιο αγαπητή Κατ και φίλη του Junior. Και το αστείο είναι ότι τα βιβλία άλλαξαν φέτος και μόνο πολύ μικρές αλλαγές θα γίνονται στη διάρκεια των ετών...
και φυσικά ξέρεις γιατι άλλαξαν...Επειδή το επίπεδο των παιδιών έχει ανέβει θεαματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω εξωτερικών ερεθισμάτων, και θεωρουν οι υπεύθυνοι ότι μπορούν να "αποθηκέύσουν
περισσότερες πληροφορίες!!!
Πάντως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ειναι μια πολύ σημαντική λύση...

Φρουφρου


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: "Α΄δημοτικού"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Ιαν 2007, 11:39 
Χωρίς σύνδεση
παίδαρος
παίδαρος

Εγγραφη: 14 Νοέμ 2006, 09:57
Δημοσ.: 71
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Εγώ θα σας πω την άποψή μου για τα βιβλία της α' δημοτικού, όπου πηγαίνει η μικρή μου. Μου "φαίνονται" πολύ δύσκολο. Απορώ πως είναι δυνατόν μέσα σε 4 μήνες να έχουν μάθει να μετράνε μέχρι το 50, να έχουν μάθει ενικό -πληθυντικό, να γράφουν εκθεσούλα, να "κλείνουν" το εγώ είμαι, εσύ είσαι, αυτό είναι και και και...μην σας κουράσω.
Ξεκινήσαμε το διάβασμα από τις 4 ώρες και έχουμε φτάσει στις 2 1/2 ώρες. Οφείλω να ομολογήσω πως (κατά τη δική μου γνώμη) είναι αρκετά ζόρικα. Δεν το περίμενα. Έχω φτάσει στο σημείο να λέω: τί θα κάνω του χρόνου?
Ίσως εγώ να είμαι υπερβολική. Ίσως εγώ να είμαι αγχωμένη. Τί να πω?
Είδωμεν... :)


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2007, 12:52 
Χωρίς σύνδεση
νήπιο
νήπιο

Εγγραφη: 11 Ιαν 2007, 10:31
Δημοσ.: 5
Γεια σε όλους.
Νομίζω ότι πράγματι τα πρωτάκια μπαίνουν πολύ γρήγορα στα "δύσκολα"
Πιστεύω οτι θα έπρεπε να δίνεται περισσότερος χρόνος για την εμπέδωση των γραμμάτων αλλά και των αριθμών. Αν το παιδί "χαθεί" σε ενα καταιγισμό γνώσεων χωρίς να καταλαβαίνει στην ουσία τους μηχανισμούς της γλώσσας και των μαθηματικών από την πρώτη δημοτικού, θα αντιμετωπίσει προβλήματα και είναι πολύ δύσκολο να το βοηθήσουμε στη συνέχεια. Ομως, από την άλλη δεν πρέπει να αγχώσουμε τα παιδια- η καλύτερη μάθηση πιστεύω ότι είναι εκείνη που εμπεδώνεται μέσα από το "παιχνίδι"- διαφορετικά δημιουργούμε αρνητική διάθεση στο παιδί για το διάβασμα.

_________________
KAT


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Φεβ 2007, 11:50 
Χωρίς σύνδεση
παιδάκι
παιδάκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 26 Ιουν 2006, 12:02
Δημοσ.: 13
Eimai apoluta sumfoni!!! kai oso proxwroun oi takseis ginontai, dustixws, akoma pio duskola ta pragmata. Kapoia stigmi tha eimaste ipoxrewmenes gia amesi voitheia sto spiti.
O gios mou o opoios paei twra stin triti dimotikou, kanei isodunama klasmata se polu proxwrimeni morfi gia tin ilikia tou. Eftixws pou to vivlio "paizei" arxika me ta paidia xwrizontas pitses se kommatia alla i ousia einai oti, den ginetai swsti afomiwsi twn gnwsewn aftwn, dedomenou oti:
- den einai mono ta mathimatika alla k i glwssa me fulladia kai ektheseis vasizomenes stin krisi tou paidiou
- i meleti perivallontos me terastio ogko pliroforiwn sxetika me kafta provlimata pou aforoun stin koinwnia mas (perivalontologiki ripansi, kukloforiako, anakuklwsi, simata odikis kukloforias!!).
- ekswsxolikes drastiriotites...

Kala ola afta kai mpravo sto upourgeio pou ta sumperilamvanei stin uli tou sxoleiou, kairos itan, tha elega na kanoun, ki xrisimo.

Mipws omws tha eprepe prin eisagoun olo afton ton ogko na ftiaksoun ki ena plano sto pws tha ginoun perissotero antilipta ola afta sta paidia alla ki stus goneis tous?

Ta paidia exoun anagki na paiksoun kai na sunanastrafoun me sinomilikous tous, kati pou oi sxolikoi rithmoi den tous to epitrepoun.

Pan metron ariston, elegan oi arxaioi imwn progonoi. Egw pantws den vlepw oute to metron kai sigoura den vlepw to ariston!!

I theia Lena exei grapsei ena polu katatopistiko kai efxaristo arthro sxetika me to diavasma. rikste mia matia. tha sas voithisei sigoura!

Kali sunexeia!

Froufrou


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Δεκ 2007, 12:16 
Χωρίς σύνδεση
παιδάκι
παιδάκι
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: 10 Δεκ 2007, 21:47
Δημοσ.: 17
Τοποθεσια: Θεσσαλονικη
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ....ΧΑΛΙΑ :?: :?:
ΠΑΩ ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΣΗ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΓΡΑΜΕΝΑ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΑ!! :roll:
(ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ!!!!!... :wink: :D :D )

_________________
I WENT TO PARIIS I ATE A CARAMELA, IT WAS LIKE CHOCOLATE BUT IT WAS A CARAMELA!!!caramelaaaaa!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 8 δημοσιεύσεις ] 


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron


Ημερομηνία 23 Φεβ 2018, 14:42

Style by NinhAnh
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr